Bolcher
Smag vores hjemmelavede
bolcher i mange varianter
Vores bolcher bliver produceret lokalt i bolchekogeriet på Almuegaarden
Bolcher fra Holmegaard Ismageri
Vi har udvalgt de bedste varianter
I det lille bolchekogeri fremstilledes alle de klassiske bolchevarianter, samt nye varianter forespurgt fra kunderne. Dette via traditionelle gamle håndværksmetoder og gammelt maskineri fra 1800-tallet, drevet ved hjælp af håndkraft.
En gave til en du kan lide
Bolcher
Vi har altid forskellige bolchevarianter som kan købes i små poser.
Du kan også få slikkepinde, store rustne søm eller rabarber stænger.
Alt sammen hjemmelavet fra Almuegaarden.
Vi har flere forskellige varianter i forskellige glas i vores Café.
Kom forbi og forkæl dig selv med lækre hjemmelavede bolcher.
Fremstillet af de fineste råvarer
Hjemmelavede bolcher

Almuegaardens Bolchekogeri blev etableret som et af de første bolchekogerier i Danmark, tilbage i det 20. århundrede af den selvlærte bolchekoger Michael Christensen.
Bolchekogeriet skulle foregå i de helt rigtige rammer, og derfor faldt valget på den idylliske røde og hvide bindingsværksejendom “Almuegaarden” beliggende i den lille landsby “Lov” ved Næstved på Sydsjælland.
Med kærlighed
Produktion af bolcher
Vore bolcher fremstilles af de fineste råvarer og er håndlavede efter gamle traditionelle arbejdsmetoder,
der stammer helt tilbage fra 1800-tallet.
Bolchemassen opvarmes i store gryder over åben ild, hvorefter denne ved rette temperatur, hældes ud på et kølebord.
Her tilsættes naturlig smag og farve mens massen nedkøles, hvorefter denne alt efter bolchetype med håndkraft trækkes på en stor krog, til den når den rette konsistens og farve. Processen kaldes “iltning” og er den ældste og mest rigtige metode at forarbejde bolchemassen ved.
De farvede bolcheklumper trækkes ud og formes med håndkraft på naturlæder, hvorefter disse samles til et kæmpe bolche på hele 50 kg. Dette løftes op i en gammeldags maskine kaldet en “Klumpruller”, der sørger for at holde det store bolche varmt og rundt.